זכרו שלא צריך להעמיד פנים שאתם בסדר כשאתם לא. חשוב וטוב לבקש עזרה, ואף פעם לא מאוחר לעשות זאת. המצב בבית יכול להשפיע עליכם בבית הספר ובשאר פעילויות השבוע שלכם- אולי אתם לא מספיקים להשלים את משימות הבית שלכם; ייתכן שהלכתם לישון מאוחר בגלל ההורים ואז אתם עלולים להיות עייפים, להרגיש קשיים בריכוז, ולהיות כועסים או מדוכאים יותר; אתם עלולים להיות מוטרדים לגבי ההורים ולדאוג להם גם כשאתם לא בבית; אם מתעוררות שמועות או הערות אתם עלולים להיפגע, ואולי לפעמים להרגיש ריחוק מחברת אנשים או צעירים אחרים, מפני שאתם לא רוצים שהנושא יעלה; ואולי לפעמים אתם דווקא יותר "על הקצה" וממהרים להאשים או לתקוף אחרים.
אתם יכולים לפנות לעזרה, ואף אחד לא חייב לדעת מזה…
- כאשר המשפחה מתמודדת עם קשיים, מרבית בתי הספר יתחשבו בכך ויאפשרו דחיה בשיעורי הבית או בעבודות שונות.
- יתכן ואפשר לחזור על מקצועות שונים או אפילו על שנות לימוד, במקרים בהם היו הרבה קשיים במשך תקופה מסוימת.
- במרבית בתי הספר אפשר לפנות ליועצת, שתוכל גם לפנות למורים שלכם עבורכם.
- אם פחות מתאים לכם לפנות ליועצת, חשבו על דמות אחרת בה אתם נותנים אמון- מורה קרוב, מדריך, מאמן?
- במרבית בתי הספר נשמרת מדיניות של פרטיות, כך שאלא אם עולה חשש לסכנה לכם או לבני משפחתכם, השיחות שאותם תנהלו יישארו חסויות.
- אם אתם מתקשים ללמוד בבית, תוכלו למצוא מקום אחר ללמוד בו. אולי להצטרף לקבוצות למידה אחרי שעות בית הספר. המורים או היועצת יכולים לעזור לכם למצוא פתרונות כאלה, שווה לשאול אותם.
- ישנם ארגונים או עמותות שיכולות לסייע לכם בחינם במקרים בהם אתם זקוקים לעזרה בלימודים או בנושאים אחרים, בעקבות קושי בהתמודדות עם הורה מתמודד.